Monday, October 16, 2017

SEGMEN : blogwalking bersama cikgu ayu




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.
 

Cuti sekolah ni buat apa je adik-adik semua??Haa ni Cik Raha nak kongsikan satu lagi SEGMEN : blogwalking bersama cikgu ayu.Segment ni di anjurkan oleh cikgu ayu.Pada Cik Raha bagus ada segment macam ni, sekurangnya dapat berkenalan dengan bloger lama dan baru.
Almaklumla macam Cik Raha sendiri, bila sibuk dengan kerja seharian memang tak dapat nak tumpukan masa dengan blog.Menulis kenalah lahir dari jiwa, ada rasa ikatan yang kuat bila kita menulis tu orang yang membaca pun turut rasa apa yang kita luahkan.Cik Raha ni kalau bab menulis memang ke laut da.Sebab tu blog ni lama tak berUpdate heheh..
 

Seingat Cik Raha, dulu pernah la berkesempatan join segmen bloger2 yang popular dan otai2 ni macam saudara Hasrul Hassan dan PapaglamZ..Antaranya la..yang lain tu ada yang join.Walaupun Cik Raha tak pernah menang dan masuk sekadar untuk memeriahkan suasana Alhamdulillah bloger2 lama ni mereka tak sombong pun.Seronok kan macam tu.
Harap kalau Cik Raha ada kesempatan lain di lain waktu nak juga join segmen bloger lain-lain pula.Disamping dapat berkenalan dan mengeratkan silaturahim, kita juga dapat bertukar pendapat dan pandangan sesama kita juga..


Okey tu je nak bebel.Sambung kerja balik..heheh

Friday, October 13, 2017

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017

Klik Banner 
KLIK BANNER UNTUK SERTAI PERADUAN 

Alhamdulillah  hari ini rasa terpanggil pula nak kongsi tentang segmen Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017 . Mungkin ada yang masih tertanya apa yang syoknya join segment ni.Haa ni la nak bagitahu ni..Bagi korang yang suka menulis dan hari2 dok mengadap komputer atau tablet atau pelbagai gajet lain nilah masanya korang beramah tamah dengan bloger dari seluruh Malaysia.

Serius tak rugi sebab dari apa yang Cik Raha baca dari kebnyakan bloger yang join bloglist ni semuanya seronok dan happy belaka.Mana taknya, cuba bayangkan yang blog korang tu antara yang tersenarai dalam bloglist top bloger ke..Tak ke rasa bangga yang amat sangat..(kembang la tu..heheh)

Selain dari tu nampakla sikit blog korang tu ber "update" takla nampak sendu je bila tak ade orang yang datang singgah baca artikel korang..Sebelum join tu meh Cik Raha kongsi sikit siapa dia penganjur Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017..

Nama beliau : Haslina Kasbulah. atau boleh panggil Kuci. 
Status : Berkahwin 
Asal : Sabah 

Kalau dok perhatikan dalam blog beliau kan, kebanyakannya beliau akan menulis tentang makanan dan apa jua yang berkaitan dengan info kesihatan.

CARA NAK JOIN SEGMEN NI MUDAH JE

Syarat-syarat Mudah.

1. Follow blog : Haslina Kasbulah
    Follow Google+: Haslina
    Follow Insta: PuanKuci
    Follow Twitter : Puan.Kuci (Jika ada)

2.- Buat satu entri di blog anda bertajuk
     'Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017'

3- Letak banner segmen dan link kan ke blog ni.

4- Komen link entri penyertaan anda di bawah.(Tapi bukan komen kat sini komen kat blog beliau ye..heheh)

Tak tahu lagi macam mana nak buat :
 
Selamat berjaya kepada semua bloger2 yang join segment ni ye..Salam perkenalan daripada Cik Raha. 

Hebatnya Kuasa Bersedekah

Salam Jumaat semua,
 

Allah Maha Pemberi Rezeki, Ar-Razzaq tanpa perlu minta dari manusia lain. Cukup sekadar ikhlas bersedekah dan berdoa kepada Allah.Di harap Kisah dari pengalaman saya ini memberi inspirasi kepada anda diluar sana yang masih tercari-cari peluang dan jalan hidup yang dirasakan semakin sempit akibat daripada masalah kewangan dan sebagainya.Moga dengan kisah ini dapat memberikan lagi motivasi kepada kita semua.

Abu Hurairah menyatakan bahawa Rasulullah SAW bersabda: Sedekahyang paling utama ialah anda bersedekahketika anda sihat,rasa kedekut,masih mengharap untuk menjadi kaya, dan takut miskin
(Hadis riwayat Bukhari) 

Setiap hari pada pagi Jumaat saya akan menghantar sekurang-kuranngnya 30 bungkus nasi lemak di sebuah masjid di Seremban untuk bersedekah..Kebiasaanyaan saya atau ahli keluarga hanya meletakan pisang masak sahaja.Namun pada hari itu saya lewat sedikit kerana ada menguruskan hal lain.Sesampainya saya di masjid tersebut sudah masuk pukul 12 tengahari.Saya perhatikan ada seorang remaja yang menunggu betul-betul di pintu masuk bahagian dapur masjid.Untuk makluman masjid ni terletak berhampiran dengan sebuah Sekolah Menengah.Setiap hari Jumaat semua pelajar lelaki di sekolah ini akan solat berjemaah di masjid ini.







Berbalik kepada remaja tadi, selepas saya memberhentikan kereta saya dan meletakan bungkusan nasi lemak itu di atas meja, sekelipan nasi lemak itu habis direbut oleh setiap remaja lelaki yang duduk berhampiran pintu tersebut.Perasaan saya ketika itu sukar digambarkan, sama ada rasa gembira atau rasa pilu yang amat.

Bila saya nak melangkah masuk ke kereta seorang lelaki yang saya kira pangkat datuk kepada saya memanggil saya.Kata beliau, "terima kasih kerana menghantar nasi lemak disini.Sebab ada dikalangan budak sekolah ni anak yatim dan dari keluarga miskin.Walaupun ada bantuan makanan dari pihak sekolah, tapi kenyangnya kita pun tak tahu.Moga Allah limpahkan lagi reZeki anak."

Lepas je datuk tu cakap begitu saya terus minta iZin untuk keluar dari perkarangan masjid, kerana almaklumla saya sorang je perempuan disitu..heheh

APA YANG ALLAH TAHU KITA TAK TAHU

Saya pengusaha online dan menjual berbagai jenis produk kesihatan.Jika selama ni bisnes saya sunyi sepi tapi keesokan harinya pelanggan beli produk saya tak putus-putus..Alhamdulillah walaupun harga sebungkus nasi lemak tu cuma RM1 tapi Allah gandakan pendapatan saya hari itu dengan keuntungan melebihi dari yang sepatutnya..Setiap hari ade sahaja pelanggan yang beli.Jualan bersih saya selama 1 hari dekat RM1oo..




 Sedekah digandakan 700 kali ganda. 
 
Fadhilah bagi orang yang bersedekah amat besar sebagai mana terdapat keterangan di dalam al-Quran dan hadits. Jika kita amati ayat al-Quran berikut, kita akan dapat mengira bahawa sekurang-kurangnya setiap harta yang dikeluarkan ke jalan Allah akan dibalas dengan perkiraan melebihi 700 kalinya. Selain itu, mereka dijanjikan dengan kehidupan yang mudah:
 

Allah Ta’ala berfirman: “Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada tiap-tiap butir seratus biji. Allah melipatgandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki . Dan Allah maha luas (kurnia-Nya) lagi maha mengetahui” . (Al Baqarah (2) : 261)

Nasihat saya kepada diri sendiri dan juga anda diluar sana nak bersedekah janganlah nak tunggu kaya sebab dalam reZeki kita sebahagianya ada reZeki orang lain juga..

Wednesday, October 11, 2017

Khasiat Bismillah 6

Bismillaahis samii’il bashiir, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwa bikulli syai-in ‘alim. Bismillahil khallaqil’aliim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal fattaahul ‘aliim. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal ‘aliimul khabiir. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal ‘aliimul qadiir. Bismillaahil ‘aziizil kariim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal ‘aziizul kariim. Bismillaahil ghafuurir rohiim, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwal ghafuurur rahiim. Fallaahu khairun haafizhan wahuwa arhamar rahimiin.
.
Ertinya :
1. Dengan nama Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Melihat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dialah Allah dengan segala sesuatu itu Maha Mengetahui.
2. Dengan nama Allah Yang Maha Pencipta lagi Maha Mengetahui yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dia Maha Pembuka rahmat lagi Maha Mengetahui.
3. Dengan nama Allah yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dia Maha Mengetahui lagi Maha Teliti.
4. Dengan nama Allah yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dia Maha Mengetahui lagi Maha Kuasa.
5. Dengan nama Allah Yang Maha Bijaksana lagi Maha Pemurah yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dia Maha Bijaksana lagi Maha Pemurah.
6. Dengan nama Allah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya dan Dia Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
Maka Allah sebaik baik Tuhan yang memelihara dan Dialah Yang Maha Penyayang.
Semoga Allah limpahkan selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW, ke atas keluarganya dan para sahabat Baginda.
.
.
Fadhilat Bismillah 6
.
Berikut ni adalah beberapa kelebihan atau khasiat ‘Bismillah Enam’ ;
  1. Penerang hati.
  2. Meluaskan rezeki.
  3. Air laut boleh menjadi tawar.
  4. Terselamat dari karam di laut.
  5. Makbul segala hajat dan cita-cita.
  6. Menghindari dari segala penyakit.
  7. Penawar belbagai jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ikan, kala jengking dan ular.
  8. Penawar segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, hempedu katak dan sebagainya.
  9. Terpelihara daripada fitnah dan bahaya musuh atau seteru.
  10. Beroleh kejayaan dan meraih kemenangan dalam peperangan.
  11. Terselamat daripada dibunuh jika dibaca kepada tubuh badan.
  12. Jika di tiup kepada perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
  13. Menjadi selusuh kepada perempuan beranak.
  14. Jika dibaca pada minyak dan air pada malam Jumaat 3 kali, boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya.
  15. Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selama 7 hari, nescaya mendengar.
  16. Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga 3 kali, InsyaAllah lari iblisnya.
  17. Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan.
  18. Dibaca di tempat yang suci, nescaya dapat melihat makhluk halus (jin, syaitan dan sebagainya)
  19. Terselamat daripada binatang buas.
  20. Memelihara tanam tanaman daripada binatang-binatang.
  21. Jika ditulis dan dijadikan azimat atau dibaca pada sawah bendang, nescaya terselamat daripada ancaman babi, tikus atau burung.
  22. Dibaca 70 kali tiap-tiap hari, nescaya akan terselamat dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
  23. Segera dibebaskan daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.
  24. Dibaca di malam Jumaat 20 kali boleh melihat orang di dalam kubur.
.
.
Kaedah Merawat
.
Bagi merawat penyakit atau pesakit yang menderita kerana perkara di atas:
  1. Letakkan tangan di tempat yang sakit.
  2. Baca al-Fathihah dan juga ayat Bismillah Enam ini.
  3. Membaca dengan keyakinan dan hati yang khusyuk.
  4. Tiup di tangan atau di tempat yang sakit tersebut.
  5. Sapukan di tempat sakit ataupun disapukan ke seluruh badan.
  6. Iktikadkan seperti membuang sesuatu keluar dari badan pesakit.
  7. Baca juga ayat ini pada air untuk disapukan pada tempat yang sakit dan untuk di minum. Insyaallah, angin akan keluar daripada pesakit dan diikuti oleh muntah.
.
Doa ini juga boleh digunakan kepada binatang yang termakan rumput yang diracun atau yang dipatuk ular. Kaedah rawatannya adalah dengan memberi makan rumput dan meminum air yang telah dibacakan dengan doa di atas.
.
Amalkanlah ‘Bismillah Enam’ ini kerana ianya menjadi penawar segala jenis racun dan tidak memberi mudharat kepada pengamalnya jika terminum kerana gelas yang mengandungi racun akan pecah jika dipegang oleh pengamalnya. InsyaAllah.
Selamat beramal… 
.
.
والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
 (Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Kredit : Shafiqolbu

Tuesday, October 10, 2017

Sakit lutut pulih bila amalkan cara ni..

Mak Jemah selalu susah nak bergerak kemana-mana sejak kebelakangan ni.Sakit lutut Mak Jemah semakin hari semakin bertambah.Nak kata Mak Jemah tak makan ubat Hospital dah berplastik-plastik Mak Jemah telan.

Nak dijadikan cerita suatu hari ketika Mak Jemah tunggu giliran nak ambil ubat di Hospital Besar Kuala Lumpur, Mak Jemah jadi terpegun tengok seorang Makcik ni selamba jalan dengan gagahnya..Mak Jemah apa lagi terus la jadi peramah..Dalam pada mak Jemah berbual dengan Makcik ni, beliau datang ke HKL untuk melawat saudaranya yang sedang sakit..Dalam perbualan tu sempatla Mak Jemah tanya apa rahsia kesihatan Makcik ni..
 
Makcik ni perkenalkan diri beliau sebagai Puan Ramlah berusia 50 tahun..Kata anak beliau, "Ibu saya mengalami sakit lutut dan menyebabkan ibu terpaksa mengerjakan ibadah solat diatas kerusi..Namun selepas 2 minggu menggunakan Al Jawla perubahan ibu semakin ketara dan mengejutkan..Apatah lagi ibu dah boleh solat seperti biasa tanpa menggunakan kerusi."

Mak Jemah risik-risik la produk apa la yang makcik ni cuba..Bila diberitahu rupanya Produk ni la rahsianya..tahulah Mak Jemah sekarang kenapa sakit lutut Mak Jemah ni tak sembuh2..Korang nak tahu klik je link ni -----> Sakit Sendi dan Lutut : Jom tiru Cara Mak Jemah


Tapi kalau masih rasa tak yakin, cuba klik link ni -----> Penawar Sakit Sendi dan Otot


Tuesday, August 15, 2017

TERTEKAN KERANA GEMUK WANITA INI AKHIRNYA.

Nekad untuk mencuba sendiri S’max Fruit Juice. Jus ajaib ini benar-benar membantu beliau turun berat badan sebanyak 6 KILO SELEPAS 2 MINGGU menggunakan produk S’max Fruit Juice.Pada mulanya beliau rasa ragu dengan keberkesanan produk ini, tapi akhirnya




S’max Fruit Juice - Turunkan Berat Badan

Harga  Asal RM120 tapi PROMOSI  hanya RM80 sahaja
Anda terlalu gemuk?? Kurang keyakinan diri??? Belum bertemu pasangan hidup??
Nak kurangkan berat badan & tampil lebih langsing menarik dan menawan??

Lihat produk ini & testimoni-testimoni S’max Fruit Juice kami di bawah.
Ia berkesan menurunkan berat badan ke tahap ideal




KURUS…
TIDAK LEMBIK
BADAN SLIM SEPERTI ANAK DARA
PERIOD TERATUR
PERUT JADI KECIK
BADAN TERASA RINGAN

Jika terlalu gemuk menjadikan kita kelihatan tidak menarik & mengurangkan keyakinan diri untuk tampil di hadapan rakan-rakan atau di khalayak ramai.

Kebiasannya orang gemuk memiliki metabolisma badan yang rendah berbanding dengan orang kurus, walaupun makan sedikit atau jarang makan, berat badan tetap akan naik

Tapi dengan S’max Fruit Juice ni, hasilnya pasti tidak menghampakan anda. Cuba dulu baru tahu. :)


DAH MACAM-MACAM PRODUK CUBA…TAPI TAK BERKESAN
Pengalaman pengguna setia S’max Fruit Juice, mereka telah mencuba pelbagai produk menurunkan berat badan yang ternama & telah habis beratus2 untuk itu. Namun semuanya tak berkesan disebabkan tidak sesuai. Tapi bila mencuba S’max Fruit Juice ni, alhamdulillah berat badan turun dalam masa yang singkat.
“2 minggu saya turun 6 kilo walaupun baru minum sebotol” – Puan Aina

Jadi ape tunggu lagi, cuba sekarang.InsyaAllah berkesan, dengan izinNYA
Jika azam dah kuat, tapi bila tiba waktu kena jogging 30 - 40 minit, badan anda tiba-tiba jadi ‘berat’ dan malas? Lupakanlah niat tu jika tiada semangat nak berjoging, amalkan sahaja minuman S’max Fruit Juice ini sekarang.

BEST SANGAT KE S’MAX FRUIT JUICE NI?
Cuba dulu baru tahu berkesan atau tidak jus ni. Deina Slimax Juice ini diformulasi daripada 100% Herba semulajadi untuk menurunkan berat badan dalam masa 3 hari!!!

  • -       Lemon
  • -       Daun Pudina
  • -       Acai Berry
  • -       Asam Keping
  • -       The Hijau
  • -       Mangga
Ramai pengguna dah Turun berkilo-kilo!!! Kenapa pilih Deina?

Banyak fungsi dalam satu, anda dah jimat wang, masa dan tenaga untuk mencari banyak produk dalam 1!! Ini manfaatnya:
  • ü  Melancarkan haid yang tidak teratur
  • ü  Menurunkan berat badan
  • ü  Mengempiskan perut boroi
  • ü  Mengawal selera makan
  • ü  Rasa kenyang sentiasa
  • ü  5 kali Membakar lemak degil
  • ü  Kecilkan Peha dan Punggung
  • ü  Tidak perlu berlapar dan bersenam
  • ü  Lelaki dan Wanita boleh minum
  • ü  Rasa jus mangga

CARA MINUM
Ø  1 sudu sebelum sarapan
Ø  1 sudu sebelum dinner


ü  MONEYBACK jika tak berkesanü  No Pendaftaran SSM : 1165068-Pü  No Rujukan KKM: 260716 / 06 / 110ü  1 botol tahan 25 hari ( 250ml )ü  Jika stock Diena , berat tidak naikü  Tiada kesan sampingan 100% herba

Whatsapp : 017 524 3826


Friday, April 21, 2017

Crest3D l Tak Payah SEKAT SELERA Makan..Tapi GIGI TETAP PUTIH


Image result for gambar gigi kuning menjadi putih

Ramai yang tanya macam mana nak gigi putih bersih tapi dalam masa yang sama boleh makan atau minum apa yang kita suka?. Dah la kena selalu jumpa client dan kekadang terliur gak bila tengok dorang selamba order air manis tapi saya cuma air kosong jerr..

Buat anda semua, kat sini saya nak share apa yang saya amalkan sepanjang saya menggunakan Crest3d White ni. Saya start guna memula 5 Pouch dulu, then saya tak lupa amalkan untuk memberus gigi menggunakan toothpatste dia jugak. Memang ada beza sangat dengan treatment kat klinik gigi sebelum-sebelum ni. Alhamdulillah walaupun saya langgar pantang makan dan minum gak, gigi saya still masih putih..Tak la kuning sangat sebelum ni. (Kesan keputihan tu bergantung seberapa kerap korang minum kopi atau makan manis ye)

Pemutih gigi yang berkesan! Cara pemakaian yang sangat mudah!Hanya cabut, tampal pada gigi dan biarkan selama 30 minit. Pemakaian 20 hari dh boleh nampak gigi bersinar2 bak berlian.. .


CARA ORDER WHATSAP KE  017 681 9200

Nak tengok Testimoni lain di :
Instagram kami : Klik Sini
Fanpage kami : Klik Sini

Kenapa perlu ada crest3dwhitestrips dalam rutin harian anda

🌀 rawatan pemutihan di klinik gigi rm1400++
👯 boleh buat dirumah, sebelum tidur😴
👰 sesuai utk bakal2 pengantin🎎
💋 murah dan berbaloii👍👍👍
☁ kesan putih tahan sehingga 12 BULAN😱 🙅 tiada lagi gigi kuning
🌈 lebih konfiden utk bcakap💁
😁 lepas ni boleh senyum nampak gigi sampai ke telinga sbb gigi dah putih. Hehe😆
.
Harga:
💎 10 pouch = RM 100
💎 14 pouch = RM 136
💎 20 pouch = RM 190
💎 Toothpaste = RM 60
📮 Postage RM 7 SM / RM 11 SS