Friday, July 29, 2016

SCAM LOVE: Teknik Licik Lelaki Gagal Hanya Kerana Seorang Perempuan

Assalamualaikum..

Pernah dengar pasal Scamer Love atau lebih dikenali dengan penipuan internet?Dorang ni gunakan bermacam2 teknik untuk menjadikan wanita atau lelaki Malaysia sebagai sasaran mereka.Bukan senang nak tahu tentang sindikit ni dan juga bukan susah untuk tidak tahu langsung.


Kalau kebanyakan wanita terutamanya yang terjerat dalam Scam Love ni dinasihatkan supaya lebih berhati2.kerana pada tahun 2016 ni je salah seorang kenalan CR sdri turut terjebak dgn Scam Love ini.Modus operandi mereka kali ini ialah menggunakan agama Islam sebagai teknik terkini untuk memancing hati golongan wanita...ni adalah Print Screen dari Handphone seorang kenalan yang hampir terkena dengan Scam ni..Tak dapat nk print screen semua sbb kebanyakannye dah di delete..Tapi mungkin dengan info yang serba sedikit tentang sindiket ni dapat la buat kaum wanita atau pun lelaki di luar sana lebih berhati2..


                         
Ni dah masuk bab petunjuk bila Fake ni cakap dia dah
buat Istikarah

Kenal tak berapa lama tapi tetiba nak kasi hadiah plak

Sebenarnye member kata dia tak tahu pun ade parcel ni,tetibe dapat call dari
sabah kata parcel ni dah sampai, Tu yg pergi tanya si Fake ni

Tengok ayat pun dah tahu yang si Fake ni tahu yang dia da kantoi
Member dah malas nak layan sebenarnye, saje ckp barng
 tu dah kena curi ( Motif psl nak confirm je ni betul ke fake), klo betul
 mesti dia dah gelabah kan?
Sebab dah kantoi kan, terus je dapat mesej dari fake
 ni cam tu je

Nasihat untuk diri sendiri dan juga orang kat luar sana, tak salah kalau nak bersosial dan berkenalan dengan ramai orang, tapi kena la tahu zaman sekarang ni manusia boleh gunakan bermacam cara untuk dapatkan duit.Mungkin mereka fikir dengan menggunakan agama sebagai tiket untuk dorang dapatkan apa yang dorang nak.Berhati-hati dan kaji la dulu sebelum mula menerima atau membuat satu keputusan yang melibatkan duit dan masa depan.


Owh ya.. link kaler biru yang buat si fake ni jadi marah ..korang boleh klik kat sini
www.nairaland.com/1572120/scam-alert-laptop-parcel-money


Maklumat lain pasal lelaki ni, dia kata dia orang brunei, menetap di London dan ade sorang mak orang Itali yang menetap di Liverpool  (+44 7999 529339 dia pakai no ni dengan nama FB Ahmad Mustapha)..Kolau boleh sebarkan ye..sebab mase dia block kawan CR ni sempat pula dia friend dengan beberapa list friend kawan FB member, cuma dah tak boleh clik sape rakan dia je.Harap lebih ramai lagi orang Malaysia terutama kaum wanita tak tertipu dengan dia.