Thursday, February 04, 2016

GIVEAWAY 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi

Assalamualaikum w.b.t


 Giveaway 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi
Ini adalah Impian Dalam Hidup yang Ingin Aku Capai Dalam Tahun 2016 Ini :

Matlamat yang ingin saya capai ialah menjadi kan tahun 2016 ini sebagai tahun paling bertuah buat kedua ibu bapa Cik Raha. 

KENAPA pula? 

Sebabnya sebagai mak dan ayah kepada Cik Raha, mereka selalu korbankan keinginan mereka demi untuk realisasikan impian anak-anaknya yang seramai 5 orang ni. 

TAPI apa kena mengena dengan Matlamat Cik Raha pula? 

Siapa kata tak ada kena mengena? Tahun 2013-2014 adalah tahun kejatuhan syarikat yang Cik Raha dan kakak tubuhkan. Masa tu adalah giliran Ayah dan Mak menunaikan umrah. Tapi ditunda semata -mata untuk beri laluan pada perniagaan Cik Raha dan kakak..Namun perniagan itu hanya mampu bertahan selama 2 tahun setengah sahaja. 

Apa PERASAAN mak dan ayah ketika itu? 

Orang yang banyak bagi support masa tu adalah mak. Ayah pula hanya tersenyum dan mengatakan ada sebab dan hikmah terjadinya perkara ni..

"2016 TAHUN IMPIAN KITA"
Sekarang ini bukanlah angan -angan lagi. Berharap impian dan cita-cita mak dan ayah akan tercapai.Sebagai anak ini lah matlamat Cik Raha dan adik beradik yang lain. Kami ingin mendahulukan impian mak dan ayah.. Percayalah sahabat bloger sekalian.. Percaya dengan janji Allah yang satu ni..Memang benar sekuat mana pun kita berusaha, sekeras mana pon hati kita tegar namun jangan kita TERLUPA pada doa dan restu Mak dan Ayah kita kerana redha Allah terletak pada redha ibubapa.

Di harap pada tahun ini perniagaan yang Cik Raha usahakan akan berjaya di samping dapat membantu lebih ramai lagi usahawan menjana pendapatan mereka.Untuk mak dan ayah pula insyallah dalam tahun ini perjalan mak dan ayah untuk menunaikan umrah akan terlaksana.Insyallah akan ada beberapa lagi kejutan istimewa untuk mak dan ayah yang selama ini berkorban keiginan untuk memiliki sebuah rumah di atas bukit akan menjadi kenyataan.Yang selebihnya Cik Raha perlukan doa daripada rakan-rakan bloger sekalian.

Terima kasih ..

7 comments:

  1. Assalamualaikum.

    Terimakasih saya ucapkan kerana sudi join sama Giveaway Tahun Impian Ini.
    Saya hargai penyertaan awak. Tapi, saya akan datang semula jumpaa awak tauu :D Untuk bacaa impian awak semula.. Hehee

    Apa-apa pun All The Best. Tazabar rasanya nak Spread The Love .. See you again .. :) Jemput singgah untuk cek nama awak ya di sini :

    http://mawarassufi.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-giveaway-2016-tahun.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum ..

    Terimakasih dan Tahniah atas penyertaan :)
    Saya doakan semoga impian awak tercapai . Paling utama saya doakan semoga awak kaya dan berjaya di dunia mahupun di akhirah .. Jangan lupa untuk terus submit doa pada Allah supaya dipermudahkan urusan mencapai impian ya. :D

    Esok tengok senarai pemenang ya. Mana tahu bertuah :)

    Saya doakan ya . In Shaa Allah :)

    Salam sayang,
    Mawar Assufi

    ReplyDelete
  3. terima kasih ye Mawar assufi sb sudi singgah.Insyallah moga impian awak juga akan tercapai tahun 2016 ni.Amin

    ReplyDelete
  4. Menyinggah.. Eh, baru perasan kita tak jumpa chatbox la.. Menyorok kee ? >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..jemput la masuk mawar assufi..chatbox msh dlm box blm siap susun lagi blog ni. Terharunya sudi singah sini. ;)

      Delete
  5. Terima kasih sudi singgah denons 14

    ReplyDelete