Sunday, October 04, 2015

4 TEKNIK MARKETING YANG DAH PUPUS

"Saya ada produk tapi bagaimana nak jual..???"
Pernah alami masalah macam ni tak?Setiap kali tengok orang lain jual produk kita pun nak jual produk juga.Tak kira produk apa sekalipun samaada kecantikan,kesihatan atau perkhidmatan.Tapi apakah ilmu yang kita perlu untuk menjual sesuatu produk atau perkhidmatan?

Berikut merupakan beberapa masalah yang mungkin dihadapi oleh kita.

-Apa Akan Jadi Sekiranya Tujuan Iklan Anda Itu Tidak Sampai?
-Niat di hati nak tarik pelanggan, tapi hasilnya pelanggan diam membisu
-Kos Nak Bina Iklan Agak Mahal

Tujuan anda bina iklan adalah untuk memberi info kepada para pelanggan tentang produk anda dan kelebihannya. Bagaimana kalau tujuan anda itu tidak sampai, maksudnya pelanggan tidak faham. Mungkin struktur ayat anda tunggang langgang menyebabkan makumat iklan itu tidak sampai atau mungkin tulisan yang anda gunakan tidak jelas sehingga menyukarkan pelanggan membacanya.
Nak bina ayat jualan, kena ada tekniknya. Ayat yang dibina haruslah bijak merangsang emosi pelanggan supaya segera bertindak dapatkan produk anda. Kalau tidak kena tekniknya, nak dapatkan seorang pelanggan pun belum tentu berjaya.


Nak cipta ayat memukau kurang mahir. Akhirnya, terpaksa upah seorang copywriter untuk bina iklan anda. Nak upah copywriter yang pakar agak mahal, lebih-lebih lagi usahawan baru nak naik. Belum apa-apa dah labur RM100 hingga RM300 untuk upah orang bina iklan. Belum campur lagi bina iklan di website , blog dan sebagainya. Lepas tu bila nak edit balik, kena ‘additional fee’ lagi. Kalaulah pandai nak edit sendiri kan senang.


Pelbagaikan Jenis Dan Teknik Pemasaran Yang Berkesan


Terdapat pelbagi jenis pemasaran terkini yang yang boleh digunakan oleh kita untuk mempromosi produk kita antaranya ialah:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Blog
Tetapi tanpa teknik promosi yang betul, segala usaha yang kita lakukan akan menjadi sia-sia.

Semoga artikel ini membantu dan memberi manfaat..Terima kasih kerana sudi membaca.

Sunday, April 05, 2015

BUAT DUIT DENGAN GST

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar semua? Bulan 4/2015 merupakan tarikh yang agak mencabar bagi seluruh rakyat Malaysia.Apa taknye, tarikh tersebut adalah bermulanya GST di Malaysia.

Ada yang setuju dan ada yang tidak setuju. Sebabnya semua orang ada pendapat masing2 kan??? Dah terlaksana pun. Sama ada hendak setuju atau tidak, sekarang bukanlah masa tok fikir ke belakang dah.

Sekarang adalah fokus kita untuk meneruskan kehidupan yang semakin "tercabar ".

Cik Raha dijemput untuk membuat sedikit review / ulasan untuk projek "Gali Sampai Tersungkur ".

Projek ni adalah hasil beberapa orang usahawan bumiputera dan pelbagai kaum khas untuk membantu rakyat Malaysia khususnya yang berminat untuk memantapkan lagi sumber KEWANGAN dalam pelbagai aspek.

Tak kiralah dalam perniagaan, pekerjaan, pendidikan anak2, tabungan di hari tua, simpanan untuk menunaikan umrah, beli rumah @ kereta baru yang selesa atau selesaikan hutang piutang. 
Dengan hanya mengeluarkan modal pendaftaran sekali seumur hidup, korang akan diajar bagaimana untuk mendapatkan keuntungan pada setiap hari bahkan pada setiap bulan.

Projek GST(Gali Sampai Tersungkur ) ni terbuka kepada:

A)Seluruh rakyat Malaysia
B)Berumur 18 tahun ke atas
C)Lelaki dan Wanita
D)Surirumah, wanita bekerjaya
      @ student pon boleh sertai

Maklumat lanjut boleh hubungi

PN SITI HAWA - 011-332 06384
EN MIZI      - 011-2344 1053

Tarikh tutup penyertaan pada
20/3/2016

Sunday, March 08, 2015

Kod Perfume Yang Perlu Anda Tahu

APA ITU KOD PERFUME?
• Eau de Cologne (EDC) Ini merupakan jenis wangian paling ringan. Itu kerana kadar alkoholnya paling tinggi dan hanya terdapat sekitar 5 peratus campuran pewangi. Jenis ini wangiannya cepat hilang. Jenis ini sesuai digunakan apabila selesai mandi.

• Eau de Toilette (EDT)
Wangian ini satu tahap lebih tinggi di atas cologne. Kadar alkoholnya juga tinggi, walaupun tidak setinggi cologne, sementara kadar pewanginya hanya sekitar 12 peratus. Bila mahu mendapat kesegaran yang boleh bertahan cukup lama, jenis wangian ini merupakan pilihan yang paling ideal, kerana aromanya ringan, tidak terlalu tajam serta boleh bertahan hingga 3-4 jam, sesuai untuk semua keadaan.

• Eau de Perfume (EDP)
Wanginya cukup tahan lama hingga 4-6 jam. Jenis wangian yang ini memiliki kadar alkohol sedikit sementara kadar pewanginya sekitar 15 hingga 22 peratus. Oleh sebab itu, bau wanginya cukup kuat dan tahan lama sehingga lebih sesuai digunakan di malam hari, terutama untuk menghadiri acara rasmi.

• Perfume
Dari semua jenis wangian, jenis ini dia yang paling bertahan lama sehingga 6-12 jam. Kadar aromanya mencapai 22 peratus tanpa campuran alkohol. Tidak perlu terlalu banyak memakai jenis wangian ini kerana wanginya sudah boleh tercium dari jarak yang cukup jauh.



Thursday, February 26, 2015

Sunnah Memakai Minyak Wangi

Wangi-wangian merupakan kegemaran Rasulullah SAW, di mana baginda pernah bersabda yang bermaksud, "Sesungguhnya Allah menyukai setiap yang berbau harum (wangi) dan suka pada pakaian yang bagus-bagus" (HR Ad-Dailami)

Rasulullah SAW sangat berminat dan memakai wangi-wangian, sebaliknya membenci bau-bauan yang busuk dan keji. Keadaan ini dirakamkan oleh sahabat Nabi SAW, iaitu Anas bin Malik r.a, Sesungguhnya Nabi SAW tidaklah beliau menolak (apabila diberikan) wangi-wangian)

BERMULANYA SEJARAH MINYAK WANGI
Berasal dari Mesir, bukan dari negara Perancis iaitu negara yang dikenali hebat sebagai pengeluar perfumes. Ketika itu, di Mesir, pewangi digunakan untuk berbagai keperluan ritual bermula dari ketika kelahiran anak sehingga ke upacara kematian. Dupa dan kayu manis dibuat sebagai bahan asas yang diolah dengan cara digiling, diparut dan ditumbuk. Setelah itu, barulah proses pembuatan perfume kian maju dengan adanya proses secara teknologi terkini, iaitu mengambil wangian melalui wap air di dalam proses penyulingan. Setelah itu, barulah hasil penyulingan itu diolah menjadi berbagai jenis campuran essence (pewangi) dan kadar alkohol, di mana setiap jenisnya memiliki ketajaman aroma yang berbeza-beza.


KENAPA PERFUME WANITA DAN LELAKI BERBEZA?
• Wangian lelaki
Disunatkan lelaki memakai berwangi -wangian dengan minyak wangi, bedak dan sebagainya kerana hadis daripada Abi Ayyub r.a, Rasulullah s.a.w bersabda:
Maksudnya: Empat perkara daripada sunnah para rasul:
1. Perasaan malu
2. memakai wangian
3. bersiwak
4. bernikah
(Hadis daif- Tirmizi, Ahmad dan Baghawi)
Maksudnya: “Tiga perkara yang disukai oleh ku daripada dunia
1. Wanita yang halal
2. wangian
3. rasa seronok dalam solat.
" (Hr Ahmad, Hakim dan Baihaqi- hadis hasan)
Wangian lelaki disunatkan yang tidak berwarna samada di dalam atau diluar rumahnya.
Nabi s.a.w bersabda:
Maksudnya: wangian lelaki apa yang jelas baunnya dan tersembunyi warnanya dan wangian perempuan apa yang tersembunyi baunya dan nyata warnanya. (hr Tirmizi dan Ahmad- hasan)
• Wangian wanita
Di luar rumah atau bersama orang yg bukan mahram hendaklah wanita memakai wangian yang baunya untuk diri sendiri dan tidak dihidu oleh orang lain seperti hadis yang lepas. Dilarang sama sekali memakai minyak wangi sehingga dihidu oleh lelaki yg bukan mahram.
Nabi s.a.w bersabda:
Maksudnya: Mana-mana wanita yang memakai wangi-wangian dan lalu pada sekumpulan manusia supaya lelaki tadi itu menghidu bau wanginya maka wanita tadi medapat dosa zina. (Hr Tirmizi dan Ahmad- hasan)
Bukanlah wanita itu dilarang sama sekali menggunakan bau-bauan bila dia keluar tetapi yang dilarang adalah yang sehingga dihidu oleh orang sekilingnya. Janganlah wanita itu meninggalkan bau-bauan sehingga menyebarkan bau yang tidak elok kepada sekitarnya.

Monday, February 23, 2015

GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015

Assalamualaikum

Apa khabar readers..Terima kasih kerana sudi membaca artikel ni.Teruskan membaca yea,mudahan korang akan dapat sedikit manfaat dari perkongsian ilmu ni.

Korang ada inspire tak???Inspire ni macam inspirasi,mentor atau motivasi korang dari seseorang untuk menjadikan korang berjaya macam mereka.Mungkin menjadi seorang yang dermawan,kaya,idea menulis,jana pendapatan dan sebagainya?Korang mesti pernah blogwalking bloger yang famous untuk belajar cara dorang boleh bertahan dari zero to hero kan?


 
Okey sekarang Cik Raha nak jemput all readers untuk join GA dan Subkontest HASRULHASSAN.COM Malaysia Best Blog 2015 - Menang Hadiah Gratis dari Bandung, Indonesia." anjuran saudara Hasrul Hassan.



Kepada yang dah join tu Good luck Cik Raha ucapkan.Minta maafla lambat betul update blog ni.GA tu dah hampir seminggu dua berlalu,tapi bagi korang yang terlepas pandang tentang GA dan Subkontest HASRULHASSAN.COM Malaysia Best Blog 2015 - Menang Hadiah Gratis dari Bandung, Indonesia tu boleh Check kat SINI

Masa Cik Raha Stalker blog saudara Hasrul Hassan ni ramai juga yang dah sertai.Jangan risau semua bloger boleh join.Tak ada syarat yang ketat pon.Cuma di GA ni terdapat 2 Kategori meletop untuk korang pilih.

Kategori pertama
 Tiru dan tampal cara Hasrul Hassan (klik sini)

*kategori ni sesuai untuk korang yang tak ada idea nak menulis,jadi Saudara hasrul hassan sediakan kategori mudah senang dan simple janji korang join.Terbaik la

Kategori Kedua
*Kalau korang ada idea yang banyak untuk menulis boleh la join kategori ni.Time ni la nak tunjukkan skill menulis korang.Mana tahu hasil review saudara Hasrul Hassan,korang terpilih kan...untung woo.Bukan senang nak dapat review dari bloger otai ni.

Cara nak join

Terdapat 5 cara untuk korang join GA ni.Ikut je step yang ditulis.Semuanya sangat senang dan simple.Klik disini

Hadiah pon menarik dan tertarik juga.Ada dari bandung dan di beli khas untuk korang yang menang nanti.Nak tengok hadiah meh klik sini.Mana tahu korang jadi semangat nak join pulak bila tengok hadiah yang laku keras ni..

owh yea sebelum terlupa pastikan korang pin tarikh tamat GA ni kat dalam moment korang.Bila tarikh tutup tu Cik Raha..Okey check kat sini.Masih sempat lagi kalau nak join.

*Betapa saudara hasrul hassan ni menghargai korang yang telah menyenaraikan blog ini (hasrulhassan.com) sebagai salah satu daripada blog paling best di Malaysia untuk tahun 2015. (blog dia menang).Tahniah Saudara Hasrul Hassan














Monday, February 16, 2015

Awak Ni Perfume Cap Bawang Putih Ke?

Assalamualaikum w.b.t

"Awak kenapa busuk sangat bau perfume ni macam bau bawang la!!!"

Pernah tak korang alami situasi ni bila pertama kali korang berjinak-jinak dalam dunia perfume ni?Mungkin ada tapi tak semua kan.Nak pakai minyak wangi bukan boleh main sembur sebarang je,sebab setiap orang tak sama "bau badan".Yelah kalau dah korang atlit sukan tak kan nak pakai wangian yang soft sangat kan?Tak ke bercampur bau tu nanti.Kalau dah jadi camni,inilah yang dikatakan confius identity perfume.Eh betul tak ape yang Cik Raha cakap ni.Erk ni bau badan ke bau perfume ni?Okey..Sebab apa jadi camni,jom Cik Raha share sikit.

Pic ni sekadar hiasan

Semburkan minyak wangi okey, bukannya menggosok
Sangat tidak digalakan untuk menggosok minyak wangi kerana cara ini boleh menyebabkan korang menghancurkan gen/molekul wangian tersebut.Sebab tu la bau wangian korang tu tak meresap dan jadi bau pelik.Sepatutnya korang semburkan minyak wangi tu dalam jarak 15-25cm dari kulit korang.Tak perlu la nak kira tepat.ANGGARAN sahaja okey?
Sembur light je sudah.Tak perlu nak sembur sampai mak kat dapur pun boleh bau.Semburan ringan ni selain dapat membantu wangian ni tahan lama,korang juga dapat berjimat selama mana yang boleh.Kalau kata 125ml tu korang pakai tak sampai sebulan dah habis,uish..dasyat gak korang ni.Maka tahula yang korang ni press heavy asal bau melekat sudah.
Erk!! over sudah minah ni
Di mana korang perlu sembur minyak wangi ni?
Tempat yang terbaik untuk menggunakan minyak wangi ni adalah pada titik nadi badan. Ini kerana titik nadi adalah bahagian yang mana korang boleh rasakan kadar degupan jantung melalui saluran darah yang terletak berhampiran dengan kulit. Oleh itu, korang digalakkan untuk menyembur minyak wangi pada bahagian belakang telinga, pangkal tekak, pergelangan tangan, siku dan belakang lutut. Dengan cara ini, bauan minyak wangi korang akan bertahan lebih lama.Tak percaya?Percaya la.Ramai kot yang buat.Cume mungkin korang je yang tak tahu..heheh (Sorry gurau je)
Kulit Berminyak boleh ke sembur perfume?
Eh apsal pulak tak boleh??Tahukah korang bahawa bau minyak wangi kekal lebih lama pada kulit berminyak, berbanding kulit kering? Yup, ini  bukan auta taw tapi merupakan satu fakta yang telah terbukti secara saintifik. Ramai orang melihat kulit berminyak sebagai satu masalah, tetapi sebenarnya ia mempunyai satu kelebihan di mana boleh mengekalkan bau minyak wangi lebih lama. Minyak wangi lebih tahan lama. Sebab itu, jika korang mempunyai kulit kering, lembapkan dahulu dengan menggunakan pelembap yang tidak mempunyai bau sebelum menyembur minyak wangi, ia akan membantu bau wangian tahan lama.
p/s : boley share tak perfume apa yang korang suka?
Terima kasih share

Post image for How To Choose And Wear Perfume

Which is my favourite perfume?


Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:
SMS/WHATSAPP : 011 2859 2508 



Thursday, February 05, 2015

Britney Spears Midnight Fantasy EDP 100mL


Britney Spears Midnight Fantasy EDP 100mL
Hanya RM125/ bottle! (free postage)
Harga Retail RM130

100% Original branded perfume 100ml
Bau memang wangi dan superb!
Ada pelbagai jenama untuk anda pilih
Ini adalah harga pengenalan dan promosi untuk customer
Limited stock!
Grab it now

Untuk pembelian boleh sms atau whatsapp 

Nama :
Alamat Penghantaran:
Brand Perfume :

ke 011-2859 2508 untuk cara pembayaran.

Noted**
- Penghantaran hari isnin-Jumaat
-Waktu order 8am-10pm
-Pengeposan dilakukan selepas pengesahan bayaran dibuat
-Pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang kerosakan 
  yang dilakukan pihak ketiga
-No COD
-Barang sampai dalam masa 2-3 hari bekerja

Perfume original / reject adalah 100% perfume original yang diimport 
dari UK dan negara asal perfume tersebut.Perfume ini direject kerana 
mengalami kecacatan/defect semasa dikilangkan.Sebagai pembekal (agent) 
kami mengambil stok ini secara pukal dan menjual pada harga mampu milik
(Setiap perfume lain rejectnya.Anda boleh check dahulu sebelum membeli)

Pembekal perfume original reject. 
100% original atau wang anda dikembalikan

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin

Assalamualaikum..

Hello reader out there? Apa khabar dan selamat pagi semua..Kelmarin Cik Raha dapat jemputan dari Dr. Shikin untuk join Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin.Terima kasih daun keladi pada dr shikin atas jemputan ini.Terharu lak asenye,almaklumla cik raha ni bukan sesiapa pon.Hanya new bloger yang baru bertatih mengenal dunia blog ni.


Wajib Klik Banner ni


Segment macam ni "wajib" disertai oleh semua orang tak kiralah newbie atau dah lama sekalipun.Nama pun segment berkenalan kan,jadi kalau korang newbie nak kenal dengan lebih rapat lagi siapa Dr. Shikin ni boleh la join segment ni.Dengar cerita dr shikin ni adalah seorang doktor perubatan,jika di skodeng profail beliau,cik raha pasti beliau adalah seorang yang friendly,humble dan sporting.Memula dapat emel dari bloger,pasal jemputan ni, cik raha pon terfikir,uiks..mesti beliau ni seorang yang sombong.Tapi bila da follow beliau,barula cik raha senyum sikit..peramah dan kuat berborak rupanya.Kalau sudah camtu orangnya.Tak kisah la berlatarbelakng kan akedemik yang tinggi,cik raha almost respect people out there yang simple,humble and cool what ever she or he is.Yang penting ikhlas.Jadi kalau korang nak beliau terjah atau follow blog korang jom la join segment ni...Hokey...papai


Korang Pernah dengar Note-Note Perfume

Tahukah anda setiap perfume mempunyai note-note atau dengan boleh diterangkan dengan kata yang mudah bau yang berbeza pada setiap waktu berlainan. Lazimnya perfume mempunyai 3 note perfume yang berbeza. Ianya di bahagikan kepada Top Note, Middle Note dan Base Note. Artikel kali ini Syahera ingin berkongsi kepada peminat-peminat perfume Malaysia apakah fungsi setiap note-note perfume ini.

Perfume Note
TOP NOTE
Note ini merupakan note yang paling atas. Note ini dapat dirasai sebaik sahaja perfume disembur. Jadi sekiranya anda sembur perfume kegemaran anda dan sebaik anda anda dapat menghidu haruman tersebut, itulah yang dinamakan Top Note perfume tersebut. Ianya sangat mudah untuk dikenalpasti, dan biasanya top note ini merupakan note yang paling penting buat pencipta perfume. Biasanya orang yang membeli perfume mereka akan mula-mula tertarik dengan top note perfume itu dahulu. Sekiranya top note tersebut mereka suka, maka perfume itu menjadi pilihan mereka. Bak kata orang ‘cinta pandang pertama’ =)
MIDDLE NOTE
Middle nite ini merupkan note kedua selepas Top Note. Ianya merupakan bau yang hadir selepas hilangnya top note. Biasanya middle note hadir selepas 15-30minit. Perubahan bau ini disebabkan oleh meruapnya campuran alkohol dengan pati perfume tersebut. Biasanya midle note sesuatu perfume adalah note yang paling kuat kerana tindak balas alkohol mula meruap disekeliling si pemakai perfume.  Jadi, untuk menilai sesuatu perfume itu middle note tidak sesuai digunakan sebagai tanda aras keharuman sesuatu perfume itu.
BASE NOTE
Base note merupaan note yang paling bawah dan merupakan note yang terakhir. Selalunya base note hadir selepas 30minit selepas semburan pertama. Base note perfume adalah bau sebenar sesuatu perfume itu. Dalam mode base note ini, lebih banyak pati dari alkohol. Jadi baunya lebih ‘tajam’. Selalunya sesuatu perfume EDT kletahanan dapat kita bau dari hasil base note ini sekitar 3-4 jam dan untuk perfume EDP pula 4-8 jam manakala untuk Parfume pula dalam lingkunangn 8-12 jam.

Sunday, February 01, 2015

SEGMEN JOM BLOGWALKING DAN MENANG by dyan zakhi


Assalamualaikum w.b.t

Hello korang..Terima kasih la sebab sudi menjenguk blog cik raha yang tak seberapa ni.Ada yang bagi komen positif dan negatif, insyallah cik raha akan cuba mengupdate lagi blog ni dengan entry yang berkualiti.Almaklumla cik raha ni bukan penulis yang hebat.Cuma menulis pon sekadar untuk berkongsi rasa tentang maklumat yang cik raha tahu.Apa pun korang jangan risau la..komen negatif korang tu tak kan wat hati cik raha berkudis atau bernanah pon.Bukan ke teguran tu bermakna korang "menerima" kehadiran cik raha dalam dunia bloger ni..Apa pun terima kasih korang.Insyallah blog ini akan menghasilkan entry yang berkualiti..bukan sekadar "sampah" atau "tolol"..sebagaimana yang korang fikirkan.
Komen korang inspirasi cik raha..Cayalah korang,terima kasih daun keladi.

Okey kisah "brain wash" tamat sampai sini.Sekarang cik raha nak share dengan korang satu lagi segmen untuk korang join.Bagusnya join segmen macam ni,korang akan diberi "konsultant" tanpa sedar walaupon korang dah rasa korang bagus..Tapi bukan lah bermakna korang klik link ni SEGMEN JOM BLOGWALKING DAN MENANG by dyan zakhi korang terus kena kutuk..propa je cik raha ni weh..jangan ambil hati ya..heheh

 Segmen Jom Blogwalking dan Menang Hadiah by dyan zakhi

Klik Banner ni


 Bermula 31 Januari 2015 - 6 Febuari 2015, 11pm (1 minggu shj)
Keputusan 7 Februari 2015


Tapi itulah beruntungnya join mana-mana GA atau Contenst yang dianjurkan oleh bloger malaysia ni.Yang mana salah dan silap harap boleh dibetulkan.Korang kena ingat join segment macam ni akan merapatkan lagi silaturahim sesama kita.Tak kisah la kalau korang da ada beribu riban pengikut sekalipun, tetap la memandang kebawah juga kan.

Pengalaman cik raha join program yang bloger malaysia ni anjurkan memang superb!!! kalau korang tengok hadiah pon memang puas hati la.Jadi apa kata korang 
manalah tahu rezeki hadiah tu milik korang ke..sapa tahu kan?tak cuba rugi,at least dah join kalau tak menang pon korang tetap dapat ganjaran kan? meramaikan lagi umat di blog korang..heheh





Recommed to Other Segment










RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

Assalamualaikum w.b.t

Terima kasih sebab sudi menyinggah di blog Cik Raha ni.Sebenarnya kat blog ni tak ada apa pun yang menarik,almaklumla baru saja lahir bulan  1 Disember 2014 .Jadi masih banyak lagi entry yang perlu di baik pulih.Bercakap tentang newbie macam cik raha ni,sebenarnya banyak jugak la yang cik raha ketingalan.Yela dunia semakin maju kedepan,blog cik raha pon camtu je tak ade pape perubahan.Balik-balik tukar dan edit template jela.Tapi bila terjah beberapa blog otai ni,barula cik raha rase terpukul sikit.Apa hal asyik tukar template dan letak widget macam "sampah" dalam blog.Hehee..

Sebenarnya bila da mula menjejaki / stalker blog otai macam korang yang baca blog cik raha ni kan..banyak gak ilmu yang cik raha sedut.Yela sape yang tak nak jadi antara bloger yang boleh menghasilkan income dengan share entry power ye tak?Sampaikan budak sekolah rendah pon dah ada blog dan pengikut beribu riban.

 RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ


Korang nak tak jadi camtu..So apa kata korang join RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ ni.Manalah tahu kan reeki korang.Kalau tak menang pon tak pe yang penting korang ada pengikut.Macam cik raha ni kan..Setakat entry ni di tulis cuma ada 5 orang pengikut je..Alhamdulillah la kan..Daripada bunyi krikkk..krikkk..lebih baik ada bunga dan kumbang yang menghiasi..

Owh ye kalau nak join segment ni,klik je banner tu atau link kaler biru tu.Segala terma dan syarat da tertulis kat situ.Serius korang tak rugi join segment camgini.Bila lagi korang nak promot blog sendiri kan?Sekarang la ------> RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

Tarikh tutup penyertaan
16 January 2015 hingga 28 February 2015




Recommed to Other Segment







SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

 Segment Blogwalking Bersama Ayuinsyirah

Assalamualaikum w.b.t

Pertama kali join segment ni.Selalunya cuma melihat dari jauh je,almaklumla risau tak dapat beri tumpuan nanti.

Apa pun korang yang teringin nak menambah sahabat baru dari otai-otai bloger ni,digalakan join SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH
sebab banyak manfaat yang korang boleh dapat.Selain dapat menjejaki blog sahabat lain,kita juga boleh kongsi ilmu tentang dunia blog ni dari diorang.Apa guna trafik yang tinggi kalau menyombong antara satu sama lain.At least ilmu ni kalau dikongsi bersama besar manfaatnya buat kita semua.

Bukan semua newbie yang arif tentang dunia blog ni..sekarang ini masa lah kita kembangkan lagi silaturahim antara bloger malaysia.Jika bukan sekarang bila lagi..

Berdebar gak join segment ni.Almaklumla pertama kali.Harap-harap dapat tunjuk ajar dari korang yang dah ada pengalaman macam ni.Amin..




Recommed to Other Segment